Milivojević stavio šajkaču: Stavite vi fantomku, pa da vidimo ko je jači



Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević kazao je na sednici Skupštine Srbije da će "Srbija braniti svoje dostojanstvo" i da će se narod "buniti protiv ovog projekta dok god se ne protera Rio Tinto koalicija iz Srbije".

„Zašto mislite da Srbija neće da brani svoje dostojanstvo, da je Srbija spremna da joj deca žive 20 godina kraće da bi Vučić uzeo litijumsku proviziju? Ne damo vam Srbiju, bunićemo se protiv ovog projekta dok god ne proteramo Rio Tinto koaliciju iz Srbije“, kazao je Milivojević na sednici.

Kako je rekao, da se „Vučić borio za Kosovo kao za ‘litijumsku koaliciju’, Srbi bi i danas živeli u Prizrenu.

„Ali, mnogo ste lako od politike 100 Muslimana za jednog Srbina došli do politike 100 Srba za tonu litijuma. A obe su politike opasne“, rekao je.

I dodao: „Verovaćemo da je iskopavanje litijuma po najvišim ekološkim standardima kada se vi sa Dedinja preselite u Bor i Gornje Nedeljice na planirano polje eksploatacije litijuma“.

Milivojević je kazao da su Gornje Nedeljice trenutno prestonica Srbije.

„Tu je životna bitka naše generacije… Kažete biće podzemna eksploacija, kod vas je svaka eksploatacija podzemna, jer se njome rukovodi iz podzemlja. Što niste došli s fantomkama na sednici? Stavite fantomku, a mi ćemo šajkacu, pa da vidimo ko će da pobedi“, kazao je Milivojević i stavio šajkaču na prozivke iz vladajuće koalicije.

Izvor: N1