Napadnuti studenti: Šok bomba pod noge, u isto vreme došlo je 30 momaka u crnom sa kačketima



Prvo nam je bačena šok bomba pod noge, a onda smo čekali policiju sat i po, a onda je došao jedan policajac i u isto vreme još 30 momaka sa kačketima i maskama u crnom. Došlo je do koškanja, napali su nas i oni i pripadnici obezbeđenja, kaže za Danas student Srđan Đurić, jedan od dvoje koji su jutros povređeni i završili na Urgentnom centru nakon incidenta u kom je bačena eksplozivna naprava ispred Rektorata u Novom Sadu.

Izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta počeli su jutro posle osam, a pre toga studenti iz grupe STAV okupili su se rano jutros ispred Rektorata kako bi ponovo sprečili glasanje.

Međutim, oko 5.30 sati, kako je preneo 021.rs, bačena je neka vrsta eksplozivne naprave, čija je eksplozija odjeknula širom centra Novog Sada.

Ispred zgrade se nalazila grupa muškaraca obučena u crno i ne pušta studente da uđu u Rektorat. Policija je legitimisala studente, a studentima Mili Pajić i Srđanu Đuriću ukazana je hitna pomoć na licu mesta, a potom su prevezeni u Urgentni centar.

Kako javlja reporter Danasa sa lica mesta izbori se održavaju. Studente mogu da uđu u zgradu Rektorata jedan po jedan. Studenti STAV-a su većinom ispred zgrade.

Kako tvrde, unutra u prostoriji gde se održavaju izbori nalaze se i batinaši koji su ih napali.

Policija ih je kažu pustila da uđu unutra. Studentkinja Mila Pajić se vratila iz Urgentnog i zadobila je lakše telesne povrede, kao i Srđan Đurić kome je povređeno koleno.

Studentkinja Mila Pajić kaže za Danas da sumnjaju da ih je napalo privatno obezbeđenje.

Isti ti ljudi su bacili i eksplozivnu napravu, a radi se, kako je rekla, o ljudima koji su poslati da obezbede kršenje pravilnika.

„Kada je policija došla zbog eksplozije, došao je jedan pollicajac i u isto vreme muškarci u crno obučeni spremni da uđu u Rektorat. Zajedno smo došli do vrata, mene je neko šutnuo u natkolenicu, bol je bio jak, ali je posle prestao. Bili smo u Urgentnom, konstatovane su lakše telesne povrede. Čekamo da vidimo da li će policija identifikovati ko se nalazi u Rektoratu i da li je to protivzakonito“, rekla je Pajić.

Izvor: Danas