Ministre Momiroviću, kako to da u vašem hotelu omlet od tri jajeta naplaćujete 690 dinara?



Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju ministra unutrašnje i spoljne trgovine, Tomislava Momirovića, da nam pokaže gde je to čuveno jaje od 11 dinara, koje navodno blista na policama prodavnica širom Srbije.

„Naime, naši članovi su, poslednja tri – četiri dana, neumorno pretraživali trgovinske lance i nisu uspeli da pronađu jaje po toj ceni. Istina je, da su u jednom domaćem trgovinskom lancu koji promoviše akciju “Najbolja cena” pronašli jaje koje košta 11,99 dinara, što, kako svi znamo, znači 12 dinara. Ali, evo malog problema – u našem monetarnom sistemu ne postoji kovanica od jedne pare, pa nema vraćanja kusura. Dakle, ukoliko kupite dva jaja, pripremite se da platite okruglih 24 dinara, a ne 22 kako ministar tvrdi“, naveo je sindikat.

Momirović nas, dodaju, u svojoj nesvakidašnjoj kampanji „Najbolja cena“, uverava da građani Srbije mogu preživeti na dnevnom obroku od dva jaja. Međutim, u stvarnosti, ministar, očigledno, živi u nekoj drugoj dimenziji – onoj koju omogućava bogato i privilegovano poreklo.

„Sam je izjavio, na pitanje novinara o inflaciji, da ga to ne zanima, jer, citiramo: “Pitanje je do kraja je ironično, ispod, čak, i vašeg nivoa. Vama je jasno da ja potičem iz jedne bogate porodice koja ne kalkuliše i nije toliko fokusirana da uštedi kad su ovakve akcije, to svi znaju”“, navodi Sloga i dodaje:

„Zato pozivamo ministra Momirovića da, umesto luksuznih VR naočara (naočara za virtuelnu realnost koje korisniku omogućavaju ulazak u simulirani, interaktivni 3D svet), a koje mu je omogućio njegov društveni status, konačno poseti oftalmologa i dobije naočare koje će mu pomoći da vidi stvarnu realnost. Očigledno je da virtuelni svet, u kojem on promoviše „najbolju cenu“, ne funkcioniše u svakodnevnom životu građana. Ministre, ne igrajte se sa narodnom sudbinom! Ako stvarno verujete u ono što izgovarate i zagovarate, pozivamo vas da, mesec dana pred kamerama, svakodnevno konzumirate samo jedan obrok od dva jaja, kako bi nam pokazali koliko je „kvalitetan i nutritivan“ taj obrok. Kada završite, izađite u javnost i prikažite nam rezultate svoje ishrane (dijete) od dva jaja dnevno. Jer, zaista, svi želimo da vidimo kako izgleda jedna „kvalitetna“ ministarska ishrana“, naglašavaju u sindikatu i dodaju:

„I da, da ne zaboravimo, kako to da omlet od tri jaja u vašem hotelu “Mona Plaza” naplaćujete 690 dinara?“, zaključuje Sloga.

Izvor: Danas