Vaterpolisti Srbije u finalu Olimpijskih igara!



Srce šampiona: Srpski vaterpolisti su (opet) u finalu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju SAD sa 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0). Srbija će igrati treće finale u nizu na Olimpijskim igrama, a rival će biti pobednik iz duela između Hrvatske i Mađarske.

Golove za Srbiju postigli su: Nikola Dedović četiri, Nikola Jakšić tri, Petar Jakšić, Nemanja Vico, Sava Ranđelović po jedan.

Prva deonica je donela veliku borbu za svaku loptu i pedalj bazena, a na semaforu je pisalo 2:2. Strelci su bili Nikola Jakšić i Sava Ranđelović sa jedne, odnosno Vavić i Dod sa druge strane.

Srbija je podigla nivu igre u drugom kvartalu uspela je da stigne do 6:4, a posle trećeg gola u nizu Nikole Dedovića, na početko trećeg kvartala, Srbija je imala plus tri – 7:4. Amerikanci su nastojali da se vrate u meč, ali je uoči poslednje deonice, uz odličnu odbranu i odličnog golmana Filipovića, Srbija vodila sa 8:6.

Četvrtu deonicu je četvrtim golom na meču otvorio Nikola Dedović, Srbija je imala ogromnu prednost – 9:6, delovalo je da su sve dileme oko pobednika rešene. Sve je bilo jasno posle gola Nikole Jakšića.

Izvor: Sportklub