„Osećala se buđ, gore je nego što izgleda“: Otac bebe koja je bila smeštena u pančevačkoj bolnici



Vlaga i buđ po zidovima i plafonu, memla i smrad. Tako je izgledala soba na dečijem odeljenju Opšte bolnice Pančevo u kojoj je bila smeštena jednomesečna ćerkica Vladimira Toškova, koji je, kako je ispričao za N1, ostao u šoku kada je došao u posetu svojoj bebi.

Devojčica je završila u bolnici u nedelju, kada su roditelji primetili da ima temperaturu.

„U nedelju u 3.30 sati posle ponoći, videli smo da nam beba stara mesec dana ima temperaturu. U konsultaciji sa kol centrom ‘Halo bebac’ otišli smo u bolnicu da je pregleda pedijatar. Lekar je ustanovio povišenu temperaturu, a pošto je majka imala takođe temperaturu pre nekoliko dana, posumnjala je na kovid. Majka je testirana pozitivno, beba negativno i smeštene su u tu sobu“, priča Toškov za N1.

Vladimir je kasnije u toku dana otišao da donese potrebne stvari za svoju suprugu i ćerku, i – ostao u šoku.

„Bio sam u šoku kada sam video sobu. To uživo izgleda još gore zato što se oseća miris buđi“, kaže naš sagovornik.

Tražili su potom novu sobu, i beba je prebačena tog dana oko 19 sati.

„Ipak, da se nismo bunili, da nisam objavio tu fotografiju na društvene mreže… da moja mama, koja radi u toj bolnici, i majka moje supruge, koja takođe radi u bolnici… Da nisu insistirale, ništa se od toga ne bi desilo“, ispričao je Toškov za naš portal.

Dodaje i da želi da pohvali osoblje i zaposlene u bolnici, koje je, kako kaže, profesionalno uprkos uslovima u kojima rade.

Tepić: Horor na dečijem odeljenju u Pančevu

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je na društvenoj mreži X fotografiju na kojoj se nalaze direktor Opšte bolnice Pančevo dr Slobodan Ovuka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Objava bebe na horor odeljenju Dečije bolnice u Pančevu uznemirila je sve, osim odgovornih. Evo ih, Vučić i SNS direktor Opšte bolnice Pančevo dr Slobodan Ovuka, koji na višegodišnje apele za Dečiju govori „zabole me“. Otkazivao i preglede da bi Vučiću na miting poveo zaposlene“, napisala je Tepić.

Izvor: N1