Novak Đoković osvojio zlatnu medalju pobedom protiv Karlosa Alkaraza



Novak Đoković postao je olimpijski šampion. Đoković je osvojio zlatnu medalju pobedom protiv Španca Karlosa Alkaraza 2:0 u setovima.

Đoković je olimpijskim zlatom ispisao istoriju kao najbolji teniser i najbolji srpski sportista svih vremena.

U neizvesnom finalu Đoković je posle taj-brejka koji se igrao na kraju oba seta uspeo da savlada izuzetno motivisanog protivnika.

Prvi set

Novak je imao set loptu posle sat i 23 minuta, ali je Karlos uspeo da preživi zahvaljujući dobrom servisu. Odluka o osvajanju prvog seta je pala u taj-brejku.

7:6  Kakav ritern je udario Đoković za mini brejk i prednost od 4:3. Potom je odlično servirao i uzeo je set. Završio ga je na mreži, pošto je stigao drop-šot rivala. Prvi set je trajao sat i 34 minuta.

Drugi set

4:4 Zapretio je Alkaras, želeo je silno da produži ovo finale. Međutim, od 40:40, dva odlična servisa je pogodio Đoković i tako završio posao.

4:5 Kakav fantastičan gem - kakve smo razmene gledali, iscrpljujuće. Od izjednačenja, do kraja gema, sevalo je na terenu. Posle jednog poena Đoković je ostao bez snage, a onda je usledila još jedna razmena posle koje je Alkaraz pozvao publiku da bude glasnija i osvojio taj gem koji je pretio da bide brejk za našeg Novaka ali ipak ga osvaja mladi Španac.

5:5 Dobro servira  Novak Đoković, pa stiče početnu prednost u razmenama. Jurio je Alkaraz kao munja po terenu i semafor je pokazao 40:30, ali nije bilo uzbuđenja u završnici, gem je dobio Đoković.

5:6 Brzo Alkaras rešava ovu situaciju. Šalje bombe servisom i lako osvaja poene i vodi.

6:6  Pomalo ljut na početku gema Đoković nijedan poen nije prepustio rivalu izjedančenje.

7:6 U taj brejku Novak Đoković je olimpijski šampion

Meč se igrao na terenu Filip Šatrije na Rolan Garosu.

Izvor: Politika