„Kao majka deteta koje moli za SMS poruku…“: Kragujevčanka pozvala Vučića da se izvini



Tamara Stojanović pozvala je predsednika Aleksandra Vučića da, kako je navela, prestane da omalovažava i vređa porodice dece koja se leče uz pomoć SMS poruka.

„E pa dragi naš predsedniče, kao majka deteta koje moli za SMS poruku, poručujem Vam da prestanete više da nas omalovažavate i vređate. Našu decu leči isključivo narod, ne država, ne vi. Sakupilo se već za mnogo dece i odraslih, sakupilo se i spasilo mnogo života, dok ste vi sedeli u vašim foteljama i gledali gde ćete pre oteti“, poručila je Stojanović, a prenosi SSP u saopštenju.

Ona je podsetila Vučića da je još u decembru 2023. godine, obećao 600.000 evra za lečenje dve devojice, i upitala ga šta ćemo sa ostalih 37 osoba obolelih od distoficnom buloznom epidermolizom, poznatom kao „bolest leptira“.

Stojanović je ukazala da nije reč o bilo kakvim kremama za lečenje rana, već genetskoj terapiji, koja bi ubrzala zarastanje rana i deci omogućila život bez bola.

„Spominjete i da ste nekima dali dva miliona za lečenje. Da jeste! Obezbeđeno je za njih pet godišnje, a šta ćemo ako bude i šestoro? Opet će narod odvojiti od usta svoje dece, da bi se naša lečila. Ne potcenjujte humanost ljudi, već im se priključite“, poručila je.

Podsetimo, predsednik Vučić je u ponedeljak uveče, izjavio da će lek za „decu leptire“ biti dostupan u Srbiji „najkasnije do 13. ili 14. avgusta“, ali je usput uvredio sve građane koji su tokom godina slali SMS poruke ili na drugi način pomagali da se sakupe novčana sredstva kako bi se obezbedili zavoji i kreme za tu decu.

„Sve to što pričate kako se skuplja okolo-naokolo, uglavnom niko ništa nije skupio“, rekao je Vučić.

Stojanović je stoga zamolila Vučića da izađe i javno se izvini svim roditeljima obolele dece, kao i svim humanim ljudima koji tu istu decu leče.

Izvor: N1