Dinamova „šestica“: Opet evropska bruka Partizana



Nova evropska bruka Partizana! Prošle sezone je mrežu crno-belima napunio Noršjeland u Danskoj, a večeras ih je razbio kijevski Dinamo u Poljskoj (6:2) i nada u plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona skoro da i ne postoji.

Očajni Stanojevićev tim nije uspeo da izbegne katastrofu, a zbog individualnog kvaliteta Saldanje držao je povremeno nadu. Gol Brazilca u 66. minutu za 4:2 samo je probudio ekipu Dinama, rešenu da sve završi u prvom meču.

Katastrofa Partizana stigla je posle vođstva do 40. minuta!? Dinamo je bio mnogo bolji od starta, ali imao nesreću da skrivi penal. Loša taktika Stanojevića da se grozničavo brani prednost dovela je sloma u finišu prvog poluvremena.

Partizan je za pet minuta primio tri gola, a reakcija defanzivaca i vezista kod drugog trebalo bi da se nađe u udžbenicima kako ne bi smelo.

Dinamo (Kijev) – Partizan 6:2 (3:1)

Strelci: 0:1 – Saldanja (iz jedanaesterca) u 22, 1:1 – Šaparenko u 40, 2:1 – Bražko u 43, 3:1 – Karavaev u 45+1, 4:1 – Kabaev u 55, 4:2 – Saldanja u 66, 5:2 – Popov u 83, 6:2 – Pihaljonok u 90+2. minutu. Stadion: Arena Lublin. Gledalaca: 4.712. Sudija: Kristijan Dingert (Nemačka).

DINAMO: Bušahan – Karavaev (od 46. Mališ), Djačuk, Popov, Vivčarenko – Bujalski (od 46. Pihaljonok), Bražko (od 86. Andrijevski) – Jarmolenko (od 69. Vološin), Šaparenko (od 86. Lonvijk), Kabaev – Vanat.

PARTIZAN: Jovanović – De Medina (od 60. Filipović), Marković, Mujakić, Antić – Ariaga, Zahid (od 60. Natho) – Severina (od 60. Zubairu), Goh (od 46. Šćekić), Kalulu (od 77. Trifunović) – Saldanja.

Dinamo je kidisao i od starta drugog poluvremena, potpuno zasluženo je došao do tri gola razlike i usmerio se kka ubedljivoj pobedi.

Partizan je izgledao kako nikad ne bi smeo, ali bruke već postaju ono na šta se navijači navikavaju. Ništa bolje u odnosu na prošlo leto nije doneo ni povratnik na klupu Stanojević.

A, uprava Partizana je i dalje u foteljama…

Izvor: Sportklub