Piksi: Bože moj, nismo bili vreća za udaranje



Selektor Srbije Dragan Stojković govorio je za RTS posle završetka nastupa Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. U četiri navrata je selektor Stojković naglasio da se Srbija nije obrukala tokom višeminutnog izlaganja na javnom servisu.

Kako gledate na turnir, a kako na meč?

“Osećanja su pomešana, žao mi je što nismo napravili mali korak da odemo dalje. Sa druge trane, ponosan sam na momke, nema razloga da sakrivamo glavu u pesak. Dali su igrači sve od sebe, fudbal je takav. Teška utakmica 50:50 po svim parametrima. Danci su bili u prednosti jer su znali da ih nerešeno vodi dalje. Činili smo sve da ostavimo dobar utisak. Nismo se obrukali, nismo izubili 5:0 da nam se smeju i da nas vređaju. Sa Englezima mislim da smo odigrali baš dobro i zaslužili smo i nešto više od poraza. Posle su utamice su bile teške i specifične. I ova je bila izuzetno takmičarska. Igralo se na rezultat. Znao sam da neće biti puno šansi kao proitv Slovenaca, što smo imali. Glavu gore, momci zasžuluju sve pohvale za trčanje, za nastup… Radili smo na tome da popravimo defanzivni blok i mislim da nam je odbrana bila maestralna na ovom turniru”, izjavio je Dragan Stojković posle utakmice sa Danskom.

Rekli ste da je cilj plasman u drugi krug. Da li je ovo razočaranje?

“Reziltatski – da. Imamo malo razočaranja, ali nije smak sveta. Ne treba tako gledati. Mislim da smo pokazali dobro lice, nismo se obrukali – to svi mogu da potvrde. Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal da smo stigli do ovog turnira posle dugog perioda to niko ne sme da zaboravi i da potcenjuje. Jeste malo razočaranje zbog rezultatskog neuspeha, ali da kažemo da ništa nije valjalo – sigurno nije tako”, rekao je Piksi.

Traženje formacije i ekipe?

“Ovde je bilo daleko bolje nego u Kataru po zdravstvenom pitanju. Nije bilo takvih problema kao na Mundijalu. Znali smo da moramo da osvežimo ekipu sa par igrača. Ne može se igrati sa jednom ekipom iz meča u meč, tako mislim. To rade i drugi treneri. To su normalne stvari u fudbalu. Igrači koji su došli došli su da igraju. Nije normalno da 11 igrača igra, a drugi da gledaju. Danska i Slovenija idu dalje bez ijedne pobede. Ako pogledate gol-razliku, čak i Englezi imaju +1, što niko nije očekivao. Jedan gol je odlučio grupu.”

Da li bi selektor nešto promenio?

“Sve pohvale igračima na ponašanju. To je režim života koji nije baš normalan. Biti u tome bez ijednog incidenta i ružne reči – to je za pohvalu. Treba da zadržimo ovakvu atmosferu i da analiziramo šta bi trebalo da bude bolje. Nismo napravili taj mali korak, ali Bože moj, nismo bili vreća za udaranje.”

Navijači?

“Sećate li se da su govorili pre EP da neće biti podrške. Ljudi u Srbiji vole repreznetaciju i vole fudbal, ali videti takvu podršku – to je impresivno i lepo je videti. Nema trunke razloga da se stidite nečega i da tražite alibi za nešto. Uradili smo sve što smo mogli. Samo jedan gol je važan, ali do njega nije došlo i to je to.”

Izvor: Sportklub