Tepić: Obrazloženje Vulinove ostavke sramotno i licemerno – bolje da je ćutao



Potpredsednica Stranke Slobode i pravde Marinika Tepić ocenila je da je obrazloženje ostavke direktora BIA Aleksandra Vulina "sramotno i licemerno", i da je bilo bolje po njega da je ćutao, umesto što je detaljno opisao razloge zašto odlazi sa čelnog mesta Bezbednosno informativne agencije.

„Prvo sam pomislila da je dobra vest, sve dok nisam čula obrazloženje. Ono je licemerno i sramotno. Obrazloženje ima radikalski manir, kao što se Vučić vratio svom radikalskom jatu, da dželat od sebe pravi žrtvu. Vulin se stavlja u poziciju da on žrtvuje sebe i da ostavku podnosi da bi spasio Srbiju sankcija. To je nešto najsramotnije što smo mogli da čujemo. Nakon dva masakra, niza afera i mesta na crnoj listi SAD, sve je mogao da kaže samo ne to što je rekao. Bolje da je ćutao“, navodi Tepić.

Ona je podsetila da Vulin nije ni smeo da bude na funkciji u bezbednosnim strukturama naše zemlje.

„On ne bi prošao nijednu bezbednosnu proveru. Taj čovek u normalnoj zemlji ne bi mogao da priđe nijednom bezbednosnom organu, a kamoli da bude na njegovom čelu. Sećate se da je pas koji je dresiran da pronalazi drogu upravo na Vulina lajao pred kamerama“, ukazala je Tepić.

Prema njenim rečima, ostavka Vulina možda leži u činjenici da ima dobre informacije kao direktor BIA, da vlast SNS ne može da napravi novu vlast nakon novih izbora sa svojim koalicionim partnerima.

„On je, narodski rečeno, ’zglazjnuo na vreme’“, smatra gošća N1.

Obećala je da ako nakon izbora u decembru pobedi lista na kojoj se ona nalazi, lica kao što je Aleksandar Vulin „neće moći da priđu bezbednosnim strukturama naše zemlje“.

„Biće potpuni reset policije, vojske i BIA… Građani su željni da direktor BIA ne može da postane čovek na koga je režao policijski pas koji je dresiran da pronalazi drogu i koji je povezan sa kriminalom“, poručila je Tepić.

Precizirila je da „reset“ podrazumeva da će odgovarati svi oni koji su kršili zakona, dok bi obični građani trebalo da žive bolje.

Obećala je da će biti ispitani svi miljenici vlasti koji su „profitirali na pljački“ za vreme dosadašnje vladavine SNS.

Izvor: N1 Beograd