Otac ubijene devojčice iz „Ribnikara“: Mislim da se stvari guraju pod tepih



Branko Anđelković, otac Mare Anđelković, devojčice ubijene u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, izjavio je da ne veruje da je taj događaj pao u zaborav posle šest meseci, ali da se neke stvaru "guraju pod tepih".

„Znate sve sa čime se susrećemo, ispadosmo najgori na svetu, tako nas nazivaju pojedini roditelji, zato što tražimo pravičnost. Mislim da se stvari guraju pod tepih, prebacuje se odgovornost s jednih na druge“, naveo je Anđelković za N1.

Anđelković dodaje i da su se „mediji malo smirili“.

„Ne verujem da je palo u zaborav, ali su se mediji malo smirili. Jer su uglavnom izveštavali o tome kako monstrum očekuje da proslavi rođendan, kakva mu je frizura… Vrlo je ružno što zakon štiti decu do 14 godina, a matematika je jednostavna – neko za njega mora da bude odgovoran. Sa ovim zakonom da otac može da dobije 12 godina…“, govori otac ubijene devojčice i izražava nezadovoljstvo time.

Na pitanje N1 da li ih je i ko zvao u ovih šest meseci, kaže da jeste, ali retko.

„Da kažem apsolutno ne, ne mogu, ali je to toliko retko, da onda mogu i da kažem – ne, ne poziva nas niko. Bilo je nekih dogovora u startu, ali posle toga je Vlada prestala da se bavi time, pa je prebacila na npr. Savet roditelja, na sindikata nastavnika koji nije postojao 15 godina. Pa škola koja se zove ogledna, a nema verifikaciju, to nikako ne bi smelo“, ispričao je Anđelković.

Izvor: N1 Beograd