Šatra, vo na ražnju i ogromna Vučićeva slika: SNS „narodnim veseljima“ krenuo u kampanju



Izbori još nisu ni raspisani, a kampanja SNS-a već je počela. Ovoga puta u jednom novom obliku - tzv. narodnim veseljima. Okupljanja su uglavnom pod šatrom, sa hranom i muzikom. A sve u cilju motivacije i podizanja predizborne tenzije i kod sopstvenog članstva.

Neko je u vrhu stranke smislio da bi druženje pod šatrom uticalo pozitivno na dizanje „borbenog morala“ članstva, pa su stranački odbori dobili zadatak da to odrade, a lokalni stranački funkcioneri su dobili instrukciju da se obavezno pojavljuju i drže motivacione govore.

„Mislim da smo svi zajedno, da ovde nema razlike, i da nije bitno ko je direktor, većnik ili običan član. Jer svi mi zajedno radimo za ovu stranku“, kazao je Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva u selu Leševo.

„I sami vidite koliko se crnih oblaka nadvilo iznad naše države. Imamo sreću, Bogom danu sreću, da je na čelu države i na čelu svih nas Aleksandar Vučić“, rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka u selu Zablaće.

Ivan Matović, odbornik GG „Starosedeoci Kraljeva“, kaže za N1 da je ideja o tzv „narodnim veseljima“ potekla od Aleksandra Vučića, kada je u Nišu, nakon sednice Glavnog odbora nastalo druženje, prokomentarisao da bi tako trebalo da rade po celoj Srbiji. Tako su i krenula veselja pod šatrom.

„Oni okupljaju isključivo svoje članove koji su i tu dovedeni. Svaki štab ima kvotu koliko njih treba da dovede. Vrlo je mali broj spontano okupljenih meštana“, objašnjava Matović.

N1: Ko to plaća?

„To plaćaju javna preduzeća. Prema našim informacijama sve ide sa njihovih računa. Direktori su u obavezi da budu na tim veseljima, što se i vidi na snimcima“, rekao je ovaj odbornik.

Inače, atmosfera veselja u selima u okolini Čačka i Kraljeva izgleda kao na svadbi. Sa dugačkom šatrom, ispod koje su redovi i redovi klupa, krcati narodom. Zanimljivo je da su u Čačku šatre isključivo bele. A neizostavni detalj kod svih veselja je da u čelu šatora stoji ogromna slika predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa porukama da su uz njega.

„Nije bitno ko koliku platu ima, šta radi i čime se bavi. Svi smo mi ljudi i treba jedni druge da poštujemo, cenimo sagovornika i zajedno radimo na napretku Srbije i Kraljeva“, rekao je gradonačelnik Predrag Terzić za RTV Kraljevo.

„Ne znam koja je poruka. Da li ono što predsednik nama nudi, a to je da mi koji nismo članovi jedemo jeftini parizer, a njegovi članovi jedu prasetinu i jagnjetinu o trošku građana“, kaže Matović.

A na meniju pojedinih veselja, mogao je da se pronađe i vo na ražnju. Tako je i bilo u subotu na proslavi povodom otvaranja deonice auto puta Ruma – Šabac. A goste je uveseljavao Aca Lukas.

Izvor: N1 Beograd