Marinika Tepić: Ogoljen tužilac Nenad Stefanović, uhvaćen da prikriva krivično delo



Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić navela je da je glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović "uhvaćen u prikrivanju krivičnog dela".

„Ogoljen je glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović, jer je uhvaćen da prikriva krivično delo, izvršioca i organizovanu kriminalni grupu. Kako smo upravo saznali, Stefanović je lično potpisao Uputstvo tužiocu kojim je zaustavio gonjenje pukovnika policije Nevenka Marića, zaštitnika Belivuk klana i žandarma Nenada Vučkovića Vučka, kada je uništio mobilne telefone ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. To je neposredan dokaz protiv tužioca Stefanovića, koji je uprkos dokazima da postoji krivično delo pukovnika Nevenka Marića, izdao uputstvo tužiocu da Marića ne goni krivično. Marić je, inače, bez ikakvih posledica i po koga, pa i po sebe, potpisao službenu belešku u kojoj žandarm Vučko navodi da je u nervnom rastrojstvu uništio dva telefona ubijenog vođe mafijaškog klana Saleta Mutavog i na taj način, bez ikakvih daljih radnji, zaštitio ove kriminalce“, rekla je Tepić za N1.

Istraga protiv policijskog pukovnika Nevenka Marića zbog sumnje da je prenosio nezakonita naređenja Gorana Papića, tada zamenika načelnika SBPOK-a, obustavljena je nakon što je u toku dokaznih radnji utvrđeno da Marić nije imao saznanja da se radi o neistinitoj informaciji, navodi Više tužilaštvo u odgovoru Insajderu.

Kako dodaju, utvrđeno je i da Marić nije imao ni obavezu ni mogućnost da proveri istinitost informacije koju je dobio od svog nadređenog i u međuvremenu okrivljenog Gorana Papića.

„Dakle, on je po hijerarhiji prenosio naređenja, za koja je kasnije utvrđeno da su neistinita. Zbog toga je u postupku dobio svojstvo svedoka koji povezuje Papića i lice kome se prenosi (neistinita) informacija, a to je tada dežurni tužilac Lazar Lazović“, navodi Više tužilaštvo u odgovoru Insajderu.

Podsećamo, bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić je pred Višim sudom u Beogradu proglašen krivim za trgovinu uticajem. Osuđen je zbog toga što je 15. aprila 2020. mimo procedure vratio blindirani automobil marke BMW Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka.

Papiću je izrečena i kazna zabrane obavljanja dužnosti policijskog službenika u trajanju od deset godina.

Izvor: N1 Beograd, Insajder