Đilas najavio vraćanje novca penzionerima: Ko je imao penziju 35 hiljada – dobiće 108 hiljada



"Njihova priča - da je glas za opoziicju glas za Đilasa, nije tačna. To je glas za povratak normalnosti, stabilnu, bezbednu, mirnu Srbiju u kojoj ćemo moći da pošaljemo našu decu ne samo u školu nego i na koncert i utakmicu, a da se ne plašimo za njih", izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas na televiziji Nova S.

Đilas je dodao da SNS polazi od druge opcije – da je glas „za Aleksandra Vučića glas i za Anu Brnabić i za Novaka Nedića i za Belivuka i za Aleksandra Stankovića i za Radoičića i Veselinovića i za Tomu Monu, za inflaciju i za nestabilnost koju imamo“.

„Glas za Aleksandra Vučića je glas i za to da mi zaista živimo u nestabilnoj i nesigurnoj zemlji, za rast cena, za pogoršanje naše pregovaračke pozicije o Kosovu i Metohiji“, naveo je Đilas.

On je građanima poručio da im garantuje „nikada nećemo ličiti na Aleksandra Vučića“.

Na pitanje kako objašnjava nesvakidašnju situaciju i to koliko ga pominju u Narodnoj Skupštini, Đilas je rekao da objašnjava kao dokaz sunovrata ovog društva i ove države od strane Srpske napredne stranke.

„Nisam problem samo ja, problem je što se takve stvari, što je manje vidljivo dešavaju ljudima po celoj Srbiji. Kojima se pale automobili, deca izbacuju iz vrtića, ucenjuju za posao, prebijaju. Juče su me 239 puta pomenuli iako nisam tamo. To pokazuje u kakvoj zemlji živimo kada se to dešava u Parlamentu, da narod koji to gleda imamo poverenja u te ljude napraviće nešto od ove države, a ne da se pretvori u ovo što radi SNS“.

Đilas je istakao da je mnogo je važnije da pošaljemo poruku ljudima kako će zemlja da izgleda.

„Kako ćemo da rešimo ekonomske probleme, rast cena, da ne budemo pod sankcijama i izolacijom. To je smrtna kazna za ovu zemlju“, istakao je predsednik SSP.

Vraćanje novca penzionerima

Dragan Đilas je najavio da će se na sajtu Stranke slobode i pravde uskoro naći kalkulator koji će svakom građaninu u Srbiji moći da pokaže koliko para će mu država vratiti kada se vlast promeni.

„Gospodin Dušan Nikezić je izračunao i ja danas mogu da kažem svakom građaninu Srbije, ko je imao penziju 35.000 dinara 2014. posle promene vlasti biće mu vraćeno 108.348 dinara, toliko mu je država uzela. Ko je imao 38.000 – 140.156, ko je imao 50.000 dinara 282.253 itd… Njima je to uzeto, a sve što se nekom uzme mora da se vrati. Vraćala se i stara devizna štednja koje su Vučić, Milošević, Šešelj i Dačić potorošili svojevremeno i to je bilo nestalo. Mi ćemo napraviti sutra da u ovoj zemlji zaista osetite neku sigurnost i stabilnost“, poručio je Đilas.

Očekuje, dodao je, da Srbija dođe u situaciju da SNS i SPS ne mogu da formiraju vlast.

„A onda je na ljudima iz cele opozicije, ne samo proevropske, da pokažu da li su spremni da se pravi tehnička Vlada koja će demontirati ovaj mafijaško – kriminalni režim, omogućiti slobodu medija i informacije ljudima da bi na nekim izborima glasali za listu kojoj veruju”, zaključio je Đilas.

Izvor: N1 Beograd