Tepić: Uhapšena policajka iz Valjeva je heroj, borićemo se svom snagom za nju



Policajka iz Valjeva je heroj, rekla je poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i poručila da će se s advokatima boriti za pravdu za nju i duge policajce koji obavljaju svoj posao u službi građana.

„Policijska službenica koja je u ponedeljak uhapšena, a prvobitno joj je bio određen pritvor do 30 dana samo zbog toga što je u javnom interesu reagovala kao čovek i potvrdila da je kum Aleksandra Vučića, Nikola Petrović, izazvao saobraćajnu nezgodu pozitivan na alkohol i kokain”, navela je Tepić za N1.

Ona podseća da je policajka uhapšena i pritvorena pod sumnjom je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja tako što je Tepić poslala dokaz iz policijske evidencije u kojem se vidi da je Petrović izazvao udes 6. marta alkoholisan i drogiran.

“Istina je da sam o ovome govorila u Narodnoj skupštini još 14. juna, kada sam istovetna pitanja postavila ministru policije Bratislavu Gašiću, ali je nastao muk i, posledično, zataškavanje. Katarina, ova policajka heroj, koja je kao i Aleksandar Obradović takođe iz valjevskog Krušika postupila ljudski, samo je dostavila potvrdu o onome što sam već iz drugih izvora iznela u Skupštini. I zato je danas kažnjena”, navela je Tepić.

Poslanica SSP dodaje da nema govora o krivičnom delu koje joj se stavlja na teret, i da to znaju svi pa i šef postupajućeg Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

“Katarina nije sama. Borićemo se sa advokatima svom snagom za pravdu za nju i sve policajce koji rade u službi građana i koji ne mogu više ćutke da trpe zataškavanje istine, zaštitu režimske klike i ljudi bliskih Aleksandru Vučiću, dok se hapse i pritvaraju oni koji samo povrđuju istinu. U današnje vreme je rad policajaca u interesu građana postao herojsko delo, jer da bi radili svoj posao časno, rizikuju svoje živote i svoju slobodu. Namera režima jasna – zastrašiti i ućutkati ih. To nećemo dozvoliti”, poručila je Tepić.

Izvor: N1 Beograd