Muškarci iz Hrvatske prodavali krafne kako bi pomogli bolesnom ocu djevojčice Nine iz Novog Sada



Priča o djevojčici Nini Ninković iz Novog Sada koja je prodavala krafne kako bi skupila novac za liječenje bolesnog oca raznježila je regiju. Njena mama i baka pekle su krafne, a ona ih je prodavala za simboličnih 100 dinara (85 centi). U prikupljanje novca za liječenje Zorana, Nininog oca, priključili su se i građani Hrvatske.

Na Twitteru je osvanula fotografija i priča kako su dvojica muškaraca iz Kraljevice, grada u Primorsko-goranskoj županiji, odlučila prodavati krafne, a zaradu uplatiti za liječenje Nininog oca. "Kupnjom krafne donirate novac za liječenje bolesnog oca djevojčice Nine Ninković iz Novog Sada", pisalo je na stolu ispred krafni.

Prikupili 650 eura

U ovoj akciji prikupljeno je oko 650 eura koji će biti uplaćeni na račun Nininog oca, a muškarci iz Kraljevice voljeli bi stupiti u kontakt s obitelji Ninković kako bi ih pozvali da posjete Kraljevicu i budu njihovi gosti kada se Zoran oporavi. 

Na muškarce koji prodaju krafne u Kraljevici naletjeli su i turisti iz Novog Sada koji su također čekali u redu kako bi donirali novac i zahvalili se ljudima što žele pomoći Zoranu.

Djevojčica svojom gestom ganula regiju

Podsjetimo, obitelji Ninković u pravljenju krafni pomogli su i susjedi jer je interes bio velik. "Ja sam prvo htjela prodavati krafne za džeparac. Ali sam se sjetila da bih mogla pomoći tati da skupimo što prije novac za njegove lijekove. Tako sam počela prodavati zbog njega", ispričala je djevojčica.

Objavili su i da je ukupno prikupljeno 1.5 milijuna dinara (oko 12.600 eura) samo u jednom danu. Objavljen je i video u kojem se vidi koliko ljudi je pomagalo Nini.

Ninin tata Zoran je 2016. godine izgubio vid nakon ablacije mrežnice. U ožujku 2022. ponovo se javila ablacija, nakon čega su mu dijagnosticirani simpatička oftalmija i panuveitis, zbog čega je i životno ugrožen. Sada mu je potrebna pomoć da bi mogao otići na daljnje liječenje.

Izvor: Index.hr