Građani pred Pinkom viču „ubice, ubice“, puštaju projekciju „ko je ubio Olivera“



Deveti po redu protest Srbija protiv nasilja u Beogradu počeo je nešto pre 18:30, a nakon govora, kolona je krenula ka TV Pink gde su građani uzvikivali "ubice, ubice", "robija", "Vučiću odlazi"... Zastava koju je Pink postavio poslužila je kao projektor na kom je pušteno "Ko je ubio Olivera Ivanovića". Nešto iza 21:10 Aleksandar Jovanović Ćuta je pozvao na mirno razilaženje. Organizatori su poručili ljudima da ne nasedaju na provokacije i da se mirno raziđu. Protesti su održani u Kraljevu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Leskovcu, Šapcu, Jagodini i drugim gradovima...

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je u sredu odlazak pred TV Pink. „Umesto da zaustave onu trovačnicu od ‘Zadruge’ i rijalitija i svih njihovih informativnih pograma oni najavljuju novi rijaliti koji će se zvati ‘Zadruga elita’“, rekao je ranije Ćuta Jovanović.

U petak je blokiran autoput u Beogradu i Novom Sadu, a protesti su održani u nekoliko gradova.

Protestna kolona stigla pred Pink

Kolona građana koji su se oko 18h okupili ispred Skupštine, a oko 19 h krenuli u protestnu šetnu - stigla je pred Pink nešto iza 20.30 h.

Demonstranti viču: "Željko, lopove".

Narodni poslanik Radomir lazović za N1 kaže da je ovo "fabrika zla". "Ovde ćete moći da vidite slajdove - ko je ubio Olivera, nasilje koje reprodukuju", rekao je Lazović, govoreći o tome šta je pripremljeno za večeras.

Zastava služi kao projektor, na njoj "ko je ubio Olivera"

Organizatori puštaju na zastavi, koju je Pink ranije postavio, projekciju - ko je ubio Olivera (Ivanovića).

Lazović: Zastava na Pinku pokazatelj skrivanja štetočina iza lažnog patriotizma

Šef poslaničke grupe Zeleno-levi klub - Ne davimo Beograd Radomir Lazović ocenio je da vlast svoje "kriminalno ponašanje" skriva iza lažnog patriotizma i da državna zastava na zgradi televizije Pink to i pokazuje.

Aleksić: Kada u državi nepravda postane pravilo onda je otpor obaveza

Dolazak ispred Pinka je poruka građana Srbije da ne žele više da gledaju nasilje i televizije koje propagiraju mržnju i nemoral, rekao je narodni poslanik Miroslav Aleksić. On je sa svojim saradnicima nosio fotografije na kojima su scene nasilja iz rijaliti programa ali i fotografija iz spota tragično ubijenog Olivera Ivanovića.

Biljana Stojković: Protest ispred Pinka jer širi mržnju, vlasnik okupio statiste

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković izjavila je da u zahtevima građanskih protesta "Srbija protiv nasilja" nema promene i da je na današnjem devetom skupu organizovana protestna šetnja do Pinka, jer "ta televizija širi mržnju i nasilje".

Ona je agenciji Beta na protestu rekla da su tehnički organizatori čuli da je vlasnik Pinka „okupio neke statiste“ koji će biti ispred zgrade te televizije.

Jovanović Ćuta: Mi od ovoga odustati nećemo, živimo u Kolumbiji, ne u Srbiji

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je za N1 da se neće odustati od protesta i blokade puteva u narednom periodu, i izvinio se građanima Srbije koji će "trpeti" zbog zastoja u saobraćaju.

"On ovo ignoriše ovo sve vreme. Ok, to je njegov metod... Videćemo šta će da mu bude kada mu zaustavimo saobraćaj na sat vremena u jeku turističke sezone. Rekao sam da postoji ta opcija, i nemojte sumnjati da se će to desiti", istakao je Jovanović.

Izvor: N1 Beograd