„Neka stane nasilje ili neka stane sve“: Podrška glumaca Dragičević i Benčini



Glumci upućuju reči podrške glumcima Tamari Dragičević i Petru Benčini nakon što su glumici na društvenim mrežama stigle pretnje koje se tiču njihove dece.

Glumac i producent Goran Šušljik uputio je na Tviteru podršku glumcima Tamari Dragičević i Petru Benčini.

Šušljik je na Tviteru podelio njihovu fotografiju i napisao „zaštitićemo i vašu i našu i njihovu decu“.

„Neka stane nasilje ili neka stane sve“, dodao je on.

Glumac Miloš Biković na Instagramu je napisao da je „pretiti nečijoj deci jezivo i nedopustivo“.

„Ljubav za Tamaru Dragičević i Petra Benčinu“, napisao je on na Instagram storiju uz fotografiju sa Tamarom Dragičević.

I glumica Jelisaveta Orašanin podelila je na Instagram storiju vest sa portala Nova.rs o pretnjama upućenim deci dvoje glumaca.

Brat Tamare Dragičević, takođe glumac Miodrag Dragičević podelio je na Instagram storiju vesti sa portala N1 o pretnjama.

„Posle svega… Za našu decu!!!! Jel verujete u to???“, napisao je on i dodao „Podržite i zaštitite! Stop nasilju“.

I glumica Jelena Stupljanin oglasila se na Instagramu.

„Glumci i mi glumice koji se javno oglasimo povodom kritike vlasti, inače često dobijamo pretnje i uvrede u vidu ličnih poruka i komentara. Zovu nas odvratnim imenima i surovim pretnjama pokušavaju da nas zaplaše. Mi smo, u ovoj i ovakvoj zemlji, maltene na to i navikli i međusobno na tu temu često razgovaramo. Međutim. OVO što je neko, sa dva različita lažna profila, pokušao da izazove kod Tamare i Petra, pre svega izuzetnih ljudi i umetnika – targetiranjem njihovog deteta – je do te mere gnusno i perfidno, i ja se nadam da će policija što pre naći konkretnu osobu i sprovesti zakonsku pravdu. Koliko nas još treba da izađe na protest protiv nasilja da bi ovo LUDILO KONAČNO PRESTALO!!!!“, navela je ona.

Glumac Milan Marić, koji je bio na meti napada zbog podrške i govora na protestu protiv nasilja, uputio je podršku glumcima podelivši zajedničku sliku na storiju uz emotikon srca.

Na Instagram storiju reagovali su i Dragan Bjelogrlić i njegov sin Aleksej koji su imali slične poruke za glumce – „niste sami“.

Glumac Andrija Milošević napisao je da ne može da veruje da su „posle ovoliko tragedija, deca bilo kome meta“, a to je podelila na svom Instagramu i glumica Anđelka Prpić i napisala „Tako je“.

Glumica Tamara Krcunović je na Instagram storiju podelila sliku Dragičević i Benčine i napisala „podrška mojim divnim kolegama“, a istu poruku imala je i glumica Kalina Kovačević.

„Dokle smo došli. Bukvalno sramota i užas“, napisao je glumac Slaven Došlo podelivši objavu Jelene Stupljanin.

Glumica Nina Janković Dičić podelila je na Instagramu vest sa portala N1 uz poruku „Stop nasilju“, a zatim napisala da zahtevaju da „nadležne institucije odmah reaguju i zaštite našu koleginicu“ i označila MUP.

„Želela bih da živim u Srbiji koju sanjam, vedroj, naprednoj, pravednoj. Želim da uživamo u odrastanju naše dece, a ne da se plašim za njihovu bezbednost. Ali nije ni važno šta ja želim, važno je da mi to zaslužujemo. Hajde da nam budućnost koju sanjamo više ne izmiče, vreme je da je dohvatimo“, napisala je ona.

Reagovao je i glumac Gordan Kičić, kao i Miloš Timotijević koji je uz sliku dvoje glumaca napisao „podrška“.

Podsetimo, glumici Tamari Dragičević stižu pretnje na društvenim mrežama u kojima joj se pominju deca. Njen suprug, glumac Petar Benčina rekao je da će „zaštititi svoju decu kad policija ne reaguje“.

Izvor: N1 Beograd