VIKTOR IVANČIĆ - Bilježnica Robija K: Ćakula u primaćoj



Viktor Ivančić, Feral Tribune 18/4/2008

Robi K. (IIIa)

Mama i tata su bili u primaćoj. Tata je sjedio u hotelji i čitao je novine. Mama je sjedila na trosjedu i gledala je televiziju.

Mama je rekla: "Čoviče, pa ovo nije više normalno šta se u ovoj zemlji događa!"

Tata je rekao: ''Ma kakvi normalno..."

Mama je rekla: "Ne da nije normalno, nego je umobolno i zločinački! Pa oni normalnu ženu na pravdi boga sa lisicama vode u ludnicu! Čoviče, pa jel ti to moš virovat?!"

Tata je rekao: "Grozno, grozno..."

Mama je rekla: ''Vidi, molimte, majmun joj stavlja lisice na ruke i silom je trpa u maricu! A žena normalna trista posto! Pa to je očaj nad očajima, jebate dragi jarac!"

Tata je rekao: "Očaj, živi očaj..."

Mama je rekla: ''Ja ne znam šta je ovo u ovoj zemlji došlo! To je ludilo kakvog nema! Na silu trpat zdravu ženu u ludaru, pa to je gore od najcrnje diktature! To je srednjomjekovna imkvizicija, jebate dragi jarac!"

Tata je rekao: "Grozno, grozno..."

Mama je rekla: "Al jebešga kad je u ovoj zemlji normalno da se žene silom trpaju u ludare! Ovdi je normalno da su žene zadnje štrace! Isto ka šta je za srednjomjekovnu imkviziciju bilo normalno da im samo žene budu vištice i da ih pale na lomači! Pa to je očajno, čoviče!"

Tata je rekao: "Očajno, očajno..."

Mama je rekla: ''Jebešmi mater ako se u ovoj zemlji nije bolje rodit ka pantagana nego ka žena! Jerbo ako si žena, ondaš nekom majmunu cili život prat, peglat, kuvat, služičeš mu ka zadnja ropkinja, jošćete kad mu šune pristojno natamburat, a kad mu dopizdiš onda će majmun zovnit hitnu i ovi će ti stavit lisice i odvest te u ludaru! Ako si pantagana, onda baremko moš uteć!"

Tata je rekao: "Grozno, grozno..."

Mama je rekla: "Znaš šta, serem se na cili muški rod! To da se dopusti ovakvo iživljavanje tih kretenoida, i da se onda svi prave nevini, e pa to je meni za ispalit na ganalije! Ova zemlia ie zločimačka! Ova zemlja je raj za nasilje nad ženama, to ja tebi kažem! Kad pomislim di živim, to mi je horor, strava i noćna mora!"

Tata je rekao: "Strava, živa strava... ''

Mama je rekla: ''Jel može ovdi žena postat precjednica države, a? Ili precjednica vlade? A? Može k-rac! Da je i izaberu, sutra bi je spremili u ludaru! Došli bi po nju u hitnoj, stavili je u lisice i - ajmo - pravac Vrapče! Zar to nije očajno?"

Tata je rekao: "Očajno, očajno..."

Mama je rekla: "Bolje da te mater odma ubeki čim se rodiš, nego da te pusti da se muške svinje na tebi iživljavaju! Gazićete, lemaćete, tretiraćete ka štracu i kurbetinu cili život, moš bit sretna da te ne ucmekaju kad im dopizdiš! Nikad ovdi srednji vjek nije završijo, nikad! Da se u dvajsprvom stoljeću žene na pravdi boga stavljaju u ludnice, e pa ja ne mogu zamislit nešto tako grozno!"

Tata je rekao: "Grozno, grozno..."

Onda je mama okrenila glavu od televizije i pogledala je prema tati.

Tata je u hotelji čitao novine.

Mama je prema njemu viknila: "Alo?"

Tata je dignijo glavu iz novina i rekao je: "Molim?"

Mama je njemu rekla: "Ti samo čitaš novine i govoriš 'grozno, grozno` i 'očajno, očajno', a?" 

Tata je priko novina gledao u mamu i rekao je: ''Pa šta ću, mišu?"

Mama je zaklimberila se: "Šta ću, mišu?! Šta ću, mišu?!... Pa ti uopće ne slušaš šta ja govorim, čoviče!"

Tata je rekao: "Kako ne slušam, mišu? Čuo sam svaku rič!"

Mama je podviknila: "Čuo si ti moj klinac! Uopće nemaš pojma o čemu se radi, nego samo čitaš novine i govoriš `grozno, grozno'!"

Tata je rekao: "Kako nemam pojma, mišu? Sve mi je skroz jasno!"

Mama je rekla: "Aj ponovi o čemu sam govorila, majketi?"

Tata je rekao: "Govorila si o toj ženi...ovaj o toj ženi šta su je sa lisicama odveli u ludnicu!"

Mama je podviknila: "Pa jel znaš ti o tome reć išta drugo osim 'grozno'?!"

Tata je pitao: "Pa šta da reknem, mišu?" Mama je dreknila: "Ne znam! Bilo šta više od 'grozno'! "

Tata je rekao: "Grozno je šta to nije moja žena!"